REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celerovo – mrkvová pomazánka alla humr

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Někdy tuto pomazánku nepřipravuji z čerstvé, ale vařené zeleniny a je taky skvělá. Říkávali jsme jí doma falešná humrová.


Ingredience:
celer a mrkev v poměru (1,5 : 1) nebo prostě podle oka o něco víc celeru než mrkve
majonéza dle chuti a požadované hustoty
citronová šťáva
pepř
sůl

Postup:

1. Celer a mrkev očistíme a na jemno nastrouháme
2. Zlehka osolíme a chvíli necháme odležet, pak malinko vymačkáme, aby nám ve finále pomazánka nezřídla
3. Zakápneme podle chuti citronovou šťávou, opepříme a vmícháme majonézu.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy