REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čatní ze zelených rajčat II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokrájená zelená rajčata a jablka, podušená spolu s cibulí a rozinkami, dochucená cukrem, octem, paprikou, skořicí a česnekem, nakonec sterilovaná.


Ingredience:
800 gzelených (nedozrálých) rajčat
150 gcukru
100 grozinek
1 lžícemleté sladké (podle chuti i pálivé) papriky
1 lžičkaskořice
1 dlocta
4 ksvětší cibule
4 ksjablka
několik stroužků česneku
voda

Postup:

1. Opláchnutá rajčata a oloupaná jablka pokrájíme, přidáme na hrubá kolečka oloupanou a nakrájenou cibuli, vložíme do smaltové nebo kameninové nádoby, mírně podlijeme a za občasného míchání dusíme
2. Když se odpaří část tekutiny, přidáme cukr, na plátky nakrájený česnek, skořici, papriku, ocet a pokračujeme v dušení, dokud směs dostatečně nezhoustne
3. V této fázi do čatní nasypeme rozinky, podle chuti přikyselíme octem nebo přisladíme a ještě 15 minut vše podusíme
4. Horké plníme do zavařovacích sklenic, důkladně uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při teplotě 95 °C.

Doporučení:

Rozinky můžeme nahradit dobře vyzrálými švestkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy