REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dia čatní z manga a jablek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čatní z manga, jablek, zázvoru a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Na 6 sklenic po 200 ml:
350 goloupaných, očištěných jablek
350 gvypeckovaného oloupaného manga
250 gdietního želírovacího cukru
30-40 goloupaného zázvoru
150 mlvody
125 mlsuchého bílého vína
1-3 lžícegriotky (nemusí být)
špetka mlté skořice
špetka mletého nového koření
špetka mletého hřebíčku

Postup:

1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky, manga oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky, oloupaný zázvor nastrouháme
2. Do hrnce vložíme nakrájená jablka, mango a strouhaný zázvor, přilijeme vodu a podle tvrdosti ovoce vaříme do zhoustnutí (asi 15 minut)
3. Pak vmícháme dietní želírovací cukr, mletou skořici, mleté nové koření, mletý hřebíček a suché bílé víno, přivedeme do varu a za občasného míchání 2 minuty vaříme, pak případně vmícháme griotku a odstavíme z tepla 4. Hotové čatní ihned plníme do sklenic až po okraj, důkladně zavíčkujeme a sklenice obrátíme na 5 minut dnem vzhůru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy