REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čatní z rajčat

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z mnoha variant na chutné čatní z rajčat, cibule, jablka, octa a koření.


Ingredience:
8 ksvětších červených rajčat
1 ksvelké cibule
1 ksjablka
mletý zázvor
mletý pepř
hřebíček
bazalka
ocet
sůl

Postup:

1. Rajčata spaříme horkou vodou, pak je oloupáme a nakrájíme na čtvrtky
2. K rajčatům přidáme oloupané, rozkrájené, jadřinců zbavené jablko, na kolečka nakrájenou cibuli a vše dusíme, až získáme hmotu kašovité konzistence
3. V této fázi do hmoty přidáme lžičku sušené, rozdrcené bazalky, špetku zázvoru, lžičku mletého hřebíčku, mletý pepř, ocet a sůl dle chuti, dále vaříme za stálého míchání
4. Horké čatní plníme do zavařovacích skleniček a sterilujeme 20 minut při teplotě 85-90 °C.

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy