Jedna z mnoha variant na chutné čatní z rajčat, cibule, jablka, octa a koření.
Ingredience:
8 ks | větších červených rajčat |
1 ks | velké cibule |
1 ks | jablka |
mletý zázvor | |
mletý pepř | |
hřebíček | |
bazalka | |
ocet | |
sůl |
Postup:
1. Rajčata spaříme horkou vodou, pak je oloupáme a nakrájíme na čtvrtky
2. K rajčatům přidáme oloupané, rozkrájené, jadřinců zbavené jablko, na kolečka nakrájenou cibuli a vše dusíme, až získáme hmotu kašovité konzistence
3. V této fázi do hmoty přidáme lžičku sušené, rozdrcené bazalky, špetku zázvoru, lžičku mletého hřebíčku, mletý pepř, ocet a sůl dle chuti, dále vaříme za stálého míchání
4. Horké čatní plníme do zavařovacích skleniček a sterilujeme 20 minut při teplotě 85-90 °C.
Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.