REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čatní z rajčat s rozinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naložená spařená rajčata, podušená s rozinkami a česnekem.


Ingredience:
15 ksrajčat
5 ksstroužků česneku
3 lžičkyocta
1 lžičkacukru
1 lžičkakoření chilli
2 lžícehrozinek
špetka soli

Postup:

1. Omytá rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a pokrájíme
2. Vložíme je do porcelánové mísy, přidáme rozetřený česnek, ocet, hrozinky, koření, cukr a necháme v chladu nejméně 10-12 hodin rozležet
3. Potom je dusíme asi 20 minut
4. Po vychladnutí plníme do lahví s uzávěrem
5. Takto připravené čatní můžeme použít po několik týdnů.

Doporučení:

Podobným způsobem se připravuje čatní i z jiných druhů zeleniny a ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy