REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čatní z dýně a rajčat

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant čatní ke grilovanému masu.


Ingredience:
800 gdýňové dužiny
600 grajčat
200 gcukru
2 lžičkymletého pepře
4 lžíceocta
2 lžícehořčičného prášku
4 ksstroužků česneku
4 kscibule
2 kstyčinek skořice
olej
sůl

Postup:

1. Rajčata spaříme horkou vodou, stáhneme slupku, vykrájíme stopky, odstraníme jádra a dužinu nakrájíme na kostičky
2. Dýni omyjeme, oloupeme, vykrojíme jádřinec a dužinu nakrájíme na kostky
3. Cibule i stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na drobno
4. Na rozpáleném oleji osmahneme česnek s cibulí, pak přidáme rajčata, dýni, hořčičný prášek, mletý pepř, skořici, cukr, sůl, ocet a za stálého míchání dusíme asi 30 minut
5. Horké čatní nalijeme do čistě vymytých sklenic a necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy