Jedna z variant čatní ke grilovanému masu.
Ingredience:
800 g | dýňové dužiny |
600 g | rajčat |
200 g | cukru |
2 lžičky | mletého pepře |
4 lžíce | octa |
2 lžíce | hořčičného prášku |
4 ks | stroužků česneku |
4 ks | cibule |
2 ks | tyčinek skořice |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Rajčata spaříme horkou vodou, stáhneme slupku, vykrájíme stopky, odstraníme jádra a dužinu nakrájíme na kostičky
2. Dýni omyjeme, oloupeme, vykrojíme jádřinec a dužinu nakrájíme na kostky
3. Cibule i stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na drobno
4. Na rozpáleném oleji osmahneme česnek s cibulí, pak přidáme rajčata, dýni, hořčičný prášek, mletý pepř, skořici, cukr, sůl, ocet a za stálého míchání dusíme asi 30 minut
5. Horké čatní nalijeme do čistě vymytých sklenic a necháme vychladnout.