REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čatní švestkové s kokosem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Původem recept z Indie.


Ingredience:
1 kgzralých švestek
4 lžícenastrouhaného kokosu
2 lžícerostlinného oleje nebo ghí
1 lžičkafenyklu
1 lžičkahořčičného semínka
2 lžičkynastrouhaného čerstvého zázvoru
10 lžiccukru krystal
troška chilli koření
špetka soli

Postup:

1. V hrnci se silnějším dnem rozehřejeme olej nebo ghí, přidáme fenykl a hořčičné semínko a krátce orestujeme
2. Pak přidáme trošku chilli a poté vypeckované a na menší kousky nakrájené švestky a na jemno nastrouhaný zázvor
3. Promícháme a pod pokličkou podusíme, dokud se švestky nerozvaří
4. Nakonec přisypeme kokos, cukr a špetku soli a za stálého míchání povaříme ještě 5 minut
5. Plníme do čistých skleniček a zalijeme rostlinným olejem
6. Po vychladnutí uložíme do ledničky, neskladujeme příliš dlouho!

Poznámka:

Ghí – V indické kuchyni se používá na vaření místo tuku, protože dodává pokrmům ořechovou příchuť a omáčkám pěkný vzhled, je to čisté polotekuté máslo z buvolího mléka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy