Jedna z mnoha variant na chutné čatní.
Ingredience:
1 kg | cibule |
500 g | malin |
500 g | cukru moučka |
2 dl | malinového nebo vinného octa |
1 dl | lesního sirupu |
1 dl | červeného vína |
sůl |
Postup:
1. Zkaramelizujeme cukr, ten pak zalijeme malinovým nebo vinným octem, přidáme sirup a necháme rozvařit
2. Přidáme červené víno, procedíme a nalijeme na cibuli, kterou si předem zblanšírujeme nakrájenou na kolečka a ochlazenou studenou vodou
3. Potom vše zahustíme hotovou tmavou jíškou nebo solamylem rozmíchaným ve studené vodě
4. Osolíme a dáme do čistých lahví s kvalitním uzávěrem.
Recept na tmavou jíšku najdete pod názvem: “Jíška”.
Poznámka:Blanšírovat (Spařovat nebo předvářet) – Krátké ponoření potraviny do vroucí tekutiny (spaření).