Toto čatní podáváme k bezvaječným palačinkám. Je to typická jihoindická příloha.
Ingredience:
50 g | strouhaného kokosu |
1 dl | bílého jogurtu (obyčejného nebo sójového) |
1-2 ks | stroužky česneku |
2-3 lžíce | pražených arašídů |
petrželová nať | |
chilli koření | |
sůl |
Postup:
1. Kokos namočíme alespoň na 2 hodiny do vlažné vody, kterou pak slijeme (kokosovou vodu nevylévejme, můžeme ji částečně použít k závěrečnému vyladění konzistence čatní a nebo ji lehce osladit a vypít)
2. Arašídy rozmixujeme v mixéru na jemnou drť, smícháme s namočeným kokosem a jogurtem, osolíme a ochutíme rozmačkaným česnekem, špetkou chilli a ještě krátce promixujeme
3. Na závěr vmícháme nadrobno nasekanou zelenou nať (petržel, koriandr, libeček…)
4. Hotové čatní by mělo být hustší, kašovité konzistence, šťavnatě kokosové chuti s česnekovým nádechem a ostrostí podle množství přidaného chilli.