Používáme ho jako hořčici k pečenému masu, sekané, do salátů apod.
Ingredience:
1 kg | oloupaných jablek bez jádřinců |
1 hrnek | cukru |
1,5 hrnku | octa 8 % |
3 ks | cibule |
6 ks | stroužků česneku |
1/2 lžičky | pálivé papriky |
1/2 lžičky | kari koření |
1 lžička | soli |
Postup:
1. Jablka semeleme spolu s cibulí na masovém strojku
2. Lehce je podlijeme vodou a rozvaříme na mírném ohni
3. Přidáme cukr, ocet, koření, sůl a ještě 10 minut povaříme
4. Horké čatní naplníme do sklenic, uzavřeme víčky a sklenice obrátíme dnem vzhůru, dokud nevychladnou.
Ke zvýšení pikantnosti můžeme přidat i trochu chilli, pokrájenou feferonku a mletý zázvor.
Poznámka:1 hrnek (snídaňový) – 0,2 l