Listy římského salátu servírované s lahodným dresingem, tranšírovaným kuřecímprsíčkem, bylinkovými krutony a hoblinkami parmazánu.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | listy římského salátu |
400 g | kuřecích prsou |
4 ks | plátky toustového chleba |
panenský olivový olej | |
drcený zelený pepř | |
sůl | |
Na dresink: | |
100 ml | majonézy |
25 ml | smetany 31 % |
50 g | parmazánu |
1 lžíce | hrubozrnné hořčice (např. Bornier) |
1 ks | sušeného rajčátka |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | plátek ančovičky |
Postup:
1. Kuřecí prsa okořeníme pepřem, potřeme olivovým olejem a necháme marinovat vchladničce alespoň přes noc
2. Marinovaná kuřecí prsa osolíme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi z každéstrany 2 minuty, přendáme na plech s mřížkou a necháme dopékat v troubě na teplotu
80 až 120 °C přibližně 30 minut
3. Toustový chleba zbavený kůrek nakrájíme na čtverečky, které pokapeme olivovýmolejem a posolíme, rozložíme je na plech a pečeme na 120 °C cca 25 minut
4. Majonézu, parmazán, ančovičku, smetanu, hrubozrnnou hořčici, česnek,sušené rajčátko dáme společně do úzké vyšší nádoby a s pomocí ponorného mixéruvytvoříme Caesar dresink, podle potřeby dosolíme
5. Opláchnuté listy římského salátu natrháme na větší kousky, přidáme dresink,krutonky a vše společně dobře promícháme
6. Na salát nakrájíme kuřecí prsíčko a salát ještě ozdobíme hoblinkami parmazánu.