REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Burgery s červenou řepou a jemným salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z tipů na letní recepty od Fino! Připravte si šťavnatý burger podle tohoto receptu, ke kterému naservírujte lehký salát. Vaši strávníci budou spokojeni.


Ingredience:
Na burgery:
700 gmletého hovězího masa
30 gstrouhanky
3 lžícekřenu ve smetaně
2 lžícemásla
1 ksstřední červená řepa
1 kscibule
1 ksvejce
trošku oleje na opečení
pepř
sůl
Na salát:
3 ksmrkve
3 ksjarní cibulky
1/2 ksmenší hlávky čínského zelí
1 ksjablko
3 lžícekysané smetany
2 lžíceolivového oleje
1 lžícejablečného octa
1 lžičkahrubozrnné hořčice
pepř
sůl
Ostatní:
bulky nebo jiné pečivo k podávání

Postup:
  1. Nejprve si udělejte salát, ať má čas se rozležet; mrkve nastrouhejte najemno, čínské zelí nakrájejte na tenké proužky, jablko nastrouhejte nahrubo, jarní cibulky nasekejte najemno, v hrnku si smíchejte zálivku: smetanu smíchejte s olejem a octem, přidejte hořčici, osolte a opepřete, důkladně promíchejte, aby se všechny přísady spojily, pak zálivku smíchejte se zeleninou, opět zakryjte fólií a nechte cca 1 hodinu chladit
  2. Pak se pusťte do přípravy burgerů; na pánvi rozpusťte máslo a opečte na něm najemno nasekanou cibulku do světle zlatavé barvy, počkejte až mírně vychladne, mezitím si připravte do mísy všechno ostatní – mleté maso, oškrábanou a najemno nastrouhanou červenou řepu, strouhanku, sůl a pepř, křen a vejce, na tuto fázi můžete použít jednorázové kuchařské rukavice – pracuje se v nich velmi dobře a nebudete muset čistit ruce od červené řepy…
  3. Přidejte mírně vychladlou cibulku i s máslem, ve kterém se opékala, důkladně směs promíchejte a pokud nemáte strach ze syrového masa a vajec, klidně ochutnejte – pomůže vám to poznat, jestli směs není potřeba dochutit – měla by mít docela výraznou chuť, pak směs zakryjte fólií a dejte na cca 30 minut odpočinout do chladničky
  4. Z masové směsi vytvořte burgery silné cca 3 cm, potřete je olejem, dejte na rozpálenou pánev (ideálně grilovací), snižte plamen a opékejte z každé strany asi 4 minuty, záleží jak hodně máte rádi propečené
  5. Mezitím si na vedlejší pánvi nebo v troubě nasucho rozpečte podélně rozkrojené bulky
  6. Dejte je na stůl na velkém talíři, na dalším velkém talíři podávejte burgery, a salát dejte na stůl v míse. Každý si tak bude moci sestavit svůj burger sám – někdo vynechá housky, někdo jiný si dá méně salátu…
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy