REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Burgery s červenou řepou a jemným salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z tipů na letní recepty od Fino! Připravte si šťavnatý burger podle tohoto receptu, ke kterému naservírujte lehký salát. Vaši strávníci budou spokojeni.


Ingredience:
Na burgery:
700 gmletého hovězího masa
30 gstrouhanky
3 lžícekřenu ve smetaně
2 lžícemásla
1 ksstřední červená řepa
1 kscibule
1 ksvejce
trošku oleje na opečení
pepř
sůl
Na salát:
3 ksmrkve
3 ksjarní cibulky
1/2 ksmenší hlávky čínského zelí
1 ksjablko
3 lžícekysané smetany
2 lžíceolivového oleje
1 lžícejablečného octa
1 lžičkahrubozrnné hořčice
pepř
sůl
Ostatní:
bulky nebo jiné pečivo k podávání

Postup:
  1. Nejprve si udělejte salát, ať má čas se rozležet; mrkve nastrouhejte najemno, čínské zelí nakrájejte na tenké proužky, jablko nastrouhejte nahrubo, jarní cibulky nasekejte najemno, v hrnku si smíchejte zálivku: smetanu smíchejte s olejem a octem, přidejte hořčici, osolte a opepřete, důkladně promíchejte, aby se všechny přísady spojily, pak zálivku smíchejte se zeleninou, opět zakryjte fólií a nechte cca 1 hodinu chladit
  2. Pak se pusťte do přípravy burgerů; na pánvi rozpusťte máslo a opečte na něm najemno nasekanou cibulku do světle zlatavé barvy, počkejte až mírně vychladne, mezitím si připravte do mísy všechno ostatní – mleté maso, oškrábanou a najemno nastrouhanou červenou řepu, strouhanku, sůl a pepř, křen a vejce, na tuto fázi můžete použít jednorázové kuchařské rukavice – pracuje se v nich velmi dobře a nebudete muset čistit ruce od červené řepy…
  3. Přidejte mírně vychladlou cibulku i s máslem, ve kterém se opékala, důkladně směs promíchejte a pokud nemáte strach ze syrového masa a vajec, klidně ochutnejte – pomůže vám to poznat, jestli směs není potřeba dochutit – měla by mít docela výraznou chuť, pak směs zakryjte fólií a dejte na cca 30 minut odpočinout do chladničky
  4. Z masové směsi vytvořte burgery silné cca 3 cm, potřete je olejem, dejte na rozpálenou pánev (ideálně grilovací), snižte plamen a opékejte z každé strany asi 4 minuty, záleží jak hodně máte rádi propečené
  5. Mezitím si na vedlejší pánvi nebo v troubě nasucho rozpečte podélně rozkrojené bulky
  6. Dejte je na stůl na velkém talíři, na dalším velkém talíři podávejte burgery, a salát dejte na stůl v míse. Každý si tak bude moci sestavit svůj burger sám – někdo vynechá housky, někdo jiný si dá méně salátu…
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy