Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit. Vyzkoušejte tyto burgery s trhaným masem. Pokud si maso upečete dopředu, pak burgery budete mít seskládané za pár minut.
Ingredience:
Počet porcí: na 2 burgery | |
2 ks | burgerové housky |
2 ks | plátky listového salátu |
hrstka čerstvého koriandru nebo podle chuti | |
Na trhané maso: | |
asi 500 g | vepřové plece |
150 g | Kečupu Otma Gurmán ostrý |
2 lžíce | uzené papriky |
pepř | |
sůl | |
Na zelný salát: | |
2 ks | mrkve |
1 ks | citron |
1/2 ks | červeného zelí |
1 lžíce | medu |
olivový olej | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Vepřovou plec osolte, opepřete a okořeňte uzenou paprikou. Vložte ji do pekáče a podlijte ji trochou vody (ideální je vývar), pečte asi 3 hodiny na 150 stupňů, dokud se maso nebude rozpadat. Poté maso vidličkou natrhejte a přimíchejte několik lžic kečupu.
- Zelí a mrkev nakrouhejte najemno. Udělejte si zálivku ze šťávy z citronu, olivového oleje a lžíce medu, dochuťte solí a pepřem. Nakonec zelí promíchejte se zálivkou.
- Na rozkrojenou housku dejte list salátu, aby se nerozmočila, pak trhané maso, zelný salát, nakonec koriandr a přiklopte druhou částí housky.
Zdroj: otma.cz
Bún chả – vietnamský bůček s nudlemi bún a pikantní zálivkou
Burgery s červenou řepou a jemným salátem