REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buchta z cukety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vláčná, měkká buchta z nastrouhané cukety


Ingredience:
500 gnajemno nastrouhané cukety
500 gpolohrubé mouky
400 gmletého cukru
125 mlmléka
2 dloleje
3 ksvajec
1 ksprášku do pečiva
2 lžícekakaa

Postup:

1. V míse nejdříve smícháme mouku, mletý cukr a prášek do pečiva
2. Cuketu oloupeme, lžící vydlabeme jádra a na jemno ji nastrouháme
3. Přidáme do mísy cuketu, mléko, olej a vejce a promícháme v těsto
4. Jednu polovinu těsta nalijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáče
5. Druhou polovinu těsta pak obarvíme kakaem a rovnoměrně ho rozprostřeme na vrstvu těsta neobarveného (na řezu bude buchta krásně dvoubarevná)
6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.

Poznámka:

Tato buchta vydrží, díky cuketě, dlouho vláčná.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy