REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buchta z cukety II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená buchta z mladé nastrouhané cukety, polohrubé mouky, bílkového sněhu a dalších ingrediencí, zdobená kokosem nebo ořechy.


Ingredience:
400 gnastrouhané mladé cukety
350 gpolohrubé mouky
250 gcukru
1,5 dcloleje
3 ksvejce
1,5 sáčkuprášku do pečiva
2 lžičkymleté skořice
tuk na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu
kokos nebo pomleté ořechy na posypání

Postup:

1. Omytou mladou cuketu nastrouháme (neloupáme) a necháme hodnou chvíli odležet, vodu slijeme
2. Z vajíček opatrně oddělíme bílek od žloutků, z bílků pak vyšleháme tuhý sníh
3. Smícháme mouku s práškem do pečiva, skořicí a cukrem, přidáme nastrouhanou cuketu, vaječné žloutky, olej a nakonec opatrně zapracujeme sníh z bílků
4. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, posypeme ji kokosem nebo pomletými ořechy a dáme péci do trouby vyhřáté na 170-180 °C asi 40 minut.

Doporučení:

Tento recept můžeme využít i při pečení v remosce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy