REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buchta s rybízem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená vláčná buchta z mouky, vajec, kefíru, cukru a oleje, ochucená rybízem, posypaná moučkovým cukrem.


Ingredience:
Na těsto:
300 gcukru krupice
250 gpolohrubé mouky
250 ghrubé mouky
150 goleje
350 mlkefíru
2 ksvajec
1 kssáčku kypčicího prášku do pečiva
tuk a hrubá mouka na plech
Na dohotovení:
200 gčerveného rybízu
100 gčerného rybízu
Na posypání:
moučkový cukr

Postup:

1. Do mísy prosijeme polohrubou i hrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva, přidáme kefír, krupicový cukr, olej, rozklepnutá vejce a vymícháme hladké hustší těsto
2. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, posypeme očištěnými kuličkami rybízu, vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 40 minut
3. Upečený koláč necháme vychladnout, před podáváním nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem.

Doporučení:

Buchtu můžeme připravit i s jiným drobným ovocem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy