Pečená vláčná buchta z mouky, vajec, kefíru, cukru a oleje, ochucená rybízem, posypaná moučkovým cukrem.
Ingredience:
Na těsto: | |
300 g | cukru krupice |
250 g | polohrubé mouky |
250 g | hrubé mouky |
150 g | oleje |
350 ml | kefíru |
2 ks | vajec |
1 ks | sáčku kypčicího prášku do pečiva |
tuk a hrubá mouka na plech | |
Na dohotovení: | |
200 g | červeného rybízu |
100 g | černého rybízu |
Na posypání: | |
moučkový cukr |
Postup:
1. Do mísy prosijeme polohrubou i hrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva, přidáme kefír, krupicový cukr, olej, rozklepnutá vejce a vymícháme hladké hustší těsto
2. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, posypeme očištěnými kuličkami rybízu, vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 40 minut
3. Upečený koláč necháme vychladnout, před podáváním nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem.
Buchtu můžeme připravit i s jiným drobným ovocem.