Úžasný dezert z načechraného korpusu potřeného lahodným sladkým krémem, dozdobeného ořechy a čokoládovou polevou … původně se dělá z pomazánkového másla, ale mascarpone mu dá další chuťový rozměr!
Ingredience:
Na těsto: | |
1,5 hrnku | polohrubé mouky |
1,5 hrnku | cukru krupice |
1 plechovka | kompotovaného ananasu |
1 sáček | prášek do pečiva |
1/2 sáčku | vanilkového cukru |
2 lžičky | sody |
2 ks | vejce |
Na krém: | |
2 kelímky | mascarpone |
250 ml | mléka |
1 sáček | vanilkového cukru |
1 sáček | pudinkový prášek |
1-2 lžíce | cukr krupice |
Na ozdobu: | |
sekané vlašské ořechy | |
čokoládová poleva |
Postup:
1. Rozmixujeme ananas i se šťávou, přidáme mouku, oba cukry, vejce, sodu, prášek do pečiva a důkladně vše promícháme
2. Těsto nalijeme na vymazaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 20 minut
3. Připravíme si krém; uvaříme pudink s cukrem a necháme ho vychladnout, postupujeme dle návodu na obalu, jen místo 0,5 l mléka dáme 0,25 l
4. Přidáme mascarpone a vanilkový cukr
5. Vychladlý plát potřeme náplní, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a pocákáme čokoládovou polevou rozpuštěnou ve vodní lázni
6. Buchtu necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme servírovat.
Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.