REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buchta orgasmus z mascarpone

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Úžasný dezert z načechraného korpusu potřeného lahodným sladkým krémem, dozdobeného ořechy a čokoládovou polevou … původně se dělá z pomazánkového másla, ale mascarpone mu dá další chuťový rozměr!


Ingredience:
Na těsto:
1,5 hrnkupolohrubé mouky
1,5 hrnkucukru krupice
1 plechovkakompotovaného ananasu
1 sáčekprášek do pečiva
1/2 sáčkuvanilkového cukru
2 lžičkysody
2 ksvejce
Na krém:
2 kelímkymascarpone
250 mlmléka
1 sáčekvanilkového cukru
1 sáčekpudinkový prášek
1-2 lžícecukr krupice
Na ozdobu:
sekané vlašské ořechy
čokoládová poleva

Postup:

1. Rozmixujeme ananas i se šťávou, přidáme mouku, oba cukry, vejce, sodu, prášek do pečiva a důkladně vše promícháme
2. Těsto nalijeme na vymazaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 20 minut
3. Připravíme si krém; uvaříme pudink s cukrem a necháme ho vychladnout, postupujeme dle návodu na obalu, jen místo 0,5 l mléka dáme 0,25 l
4. Přidáme mascarpone a vanilkový cukr
5. Vychladlý plát potřeme náplní, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a pocákáme čokoládovou polevou rozpuštěnou ve vodní lázni
6. Buchtu necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme servírovat.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy