REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bublanina ze šlehačky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bublanina 100 x jinak. Tentokrát z těsta připraveného ze šlehačky, vajec, polohrubé mouky a dalších ingrediencí.


Ingredience:
200 gpolohrubé mouky
200 gpískového cukru
200 gčerstvého nebo mrazeného ovoce
4 ksvejce
1 ksbalíček prášku do pečiva
1/4 lšlehačky
citrónová kůra
máslo na vymazání pekáče
mouka na vysypání pekáče

Postup:

1. Vejce s cukrem utřeme do zahoustlé pěny
2. Přidáme mouku, prášek do pečiva, šlehačku a strouhanou citrónovou kůru
3. Těsto nalijeme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou
4. Vrstvu těsta poklademe důkladně okapaným ovocem a pečeme ve tředně vyhřáté troubě cca 25-30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy