REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bublanina s revení (rebarborou)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná pečená bublanina zdobená kousky reveně (rebarbory).


Ingredience:
1 hrnekpolohrubé mouky
1 hrnekreveně (oloupané a nakrájené)
1/2 hrnkucukru moučka
1/2 hrnkuoleje
1/2 hrnkumléka
3-4 ksbílky
3 ksžloutky
1/2 kskypřícího prášku do pečiva
2 lžícesójových vloček
tuk na pomazání plechu
mouka na plech

Postup:

1. Žloutky utřeme s polovinou cukru, po troškách přiléváme olej a našleháme do pěny
2. Mouku prosejeme s kypřícím práškem a promícháme se sójovými vločkami, z bílků ušleháme tuhý sníh a všleháme zbylý cukr
3. Do žloutkové hmoty střídavě vmícháme mouku s mlékem a nakonec sníh
4. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem, poklademe oloupanou a na kousky pokrájenou revení a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

Doporučení:

1 hrnek = 0,25 l

Poznámka:

Více o reveni: Rebarbora (Reveň kadeřavá).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy