REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brusinkové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené knedlíky z kynutého těsta plněné náplní z hrušky, brusinek a dalších ingrediencí, servírované posypané strouhankou promíchanou s moučkovým cukrem a osmahnutou na polovině rozehřátého másla, přelité rozpuštěným máslem.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
20 gdroždí
1 ksvejce
250 mlmléka
1 lžičkacukru
voda
sůl
Na náplň:
1 lžícecitronové šťávy
200 gbrusinek
1 ksvanilkového cukru
1 kshrušky
Na dohotovení:
150 gstrouhanky
80 gmásla
moučkový cukr

Postup:

1. Do mísy prosijeme polohrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něho droždí, přidáme cukr, polovinu vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek, potom přidáme zbylé vlažné mléko, vejce, špetku soli a vše zpracujeme na tužší nelepivé těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě vykynout
2. Omytou hrušku oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřinec, dužinu nastrouháme na hrubo, přidáme citronovou šťávu, vanilkový cukr, očištěné brusinky a vše promícháme
3. Vykynuté těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm, rozkrájíme na 16 čtverců, na každý lžičkou dáme trochu náplně, kterou do těsta dobře zabalíme, pak v dlaních zakulatíme a necháme ještě na teplém místě 15 minut kynout
4. Knedlíky vaříme ve vroucí mírně osolené vodě asi 8 minut, pak je vyjmeme, propícháme vidličkou, aby vyšla pára a zůstaly kypré
5. Knedlíky rozdělíme na talíře, posypeme strouhankou promíchanou s moučkovým cukrem, osmahnutou na polovině rozehřátého másla a přelijeme zbylým rozpuštěným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy