REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bublanina do koláčové formy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotové nadýchané a jemné těsto s drobným ovocem. Populární, snadný, rychlý a levný dezert našch babiček a prababiček.


Ingredience:
Na koláčovou formu (průměru 28 cm) a 8 kousků:
6 lžicpolohrubé mouky (Babiččina volba)
3 lžícemásla
2 lžícemoučkového cukru
300 grybízu nebo jiného drobného ovoce
180 ml31% smetany ke šlehání
3 ksvejce
1 ksvanilkového cuku
1/2 kskypřicího prášku do pečiva
A ještě:
koláčová forma
2 lžícehrubé mouky na vymazání
1 lžícimásla na vymazání

Postup:

1. Oddělíme žloutky a bílky
2. Z bílků a špetičky soli vyšleháme pevný sníh
3. Ke žloutkům přidáme cukry a šleháme do pěny
4. Přidáme smetanu a opět chvilku šleháme
5. Pak přidáme rozpuštěné, vychladlé máslo, mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků
6. Stěrkou vyrovnáme do máslem vytřené a moukou vysypané koláčové formy
7. Ovoce dáme do misky (pokud máme zmrazené, nechápe jen částečně povolit), přidáme lžíci hrubé mouky a promícháme
8. Potom ovocem rozmístíme povrch bublaniny a dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C
9. Pečeme dorůžova zhruba 30 minut
10. Po upečení bohatě pocukrujeme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy