REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brusinkový chlebíček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený chlebíček z mouky, brusinek, vajec a dalších ingrediencí, servírovaný přelitý polevou.


Ingredience:
250 ghrubé mouky
150 gmoučkového cukru
100 gmásla
2 hrstičerstvých brusinek
4-5 lžicpodmáslí
1 lžícerumu
1 lžícecitronové šťávy
1 lžícenastrouhané citronové kůry
4 ksvajec
1 kssáčku prášku do pečiva
tuk a mouka na formu
Na polevu:
2-3 lžícecukru
1 lžícecitronové šťávy
200 mlkysané smetany
80 mlbrusinkové šťávy

Postup:

1. V míse promícháme prosátou hrubou mouku s práškem do pečiva, moučkovým cukrem, suchými očištěnými brusinkami a na jemno nastrouhanou citronovou kůrou
2. V druhé míse prošleháme rozpuštěné máslo s rumem, citronovou šťávou a vejci, pak zašleháme podmáslí
3. Obě připravené hmoty spojíme, promícháme, vlijeme do vymazané a moukou vysypané chlebíčkové formy, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 35-40 minut dozlatova, před vyjmutím z trouby zkusíme doprostřed chlebíčku vpíchnout špejli, nelepí-li se na ni těsto, můžeme ho vyndat a nechat zchladnout
4. Na polevu smícháme brusinkovou šťávu s cukrem i citronovou šťávou a postupně vše zašleháme do kysané smetany, potom polevou přelijeme brusinkový chlebíček a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy