REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bublanina s lesním ovocem a křupavou drobenkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na chutnou bublaninu plnou čerstvého, nebo i mraženého ovoce, hojně posypanou drobenkou nastavenou mandlemi.


Ingredience:
Na těsto:
300 gpolohrubé mouky
150 gtřtinového cukru
100 grozpuštěné Hery máslová příchuť
200 mlplnotučného mléka
1 sáčekprášek do pečiva
2 ksvejce
Na drobenku:
100 gjemných ovesných vloček
100 gHery máslová příchuť
100 gcukru krupice
20 gmandlových plátků
Ostatní:
ovoce
Hera máslová příchuť a polohrubá mouka na vymazání a vysypání formy
forma na koláč o průměru 28 – 30 cm

Postup:
  1. Vejce dejte vyšlehat do robota se šlehací metlou, spolu s třtinovým cukrem, šlehejte tak dlouho, až směs zhoustne a bude hodně světlá, nadýchaná
  2. Přidejte rozpuštěnou Heru a mléko, opět společně šlehejte, až se všechny suroviny spojí
  3. Prášek do pečiva promíchejte důkladně s moukou, vsypejte do připravené směsi v kuchyňském robotu, opět míchejte, až vznikne hladké těsto
  4. Formu na koláč vymažte Herou a vysypejte polohrubou moukou, pracujte pečlivě, aby nezůstal ani kousek formy suchý, jinak by se vám bublanina mohla přilepit
  5. Do formy vylijte těsto a uhlaďte povrch, nahoru nasypejte ovoce a to čerstvé nebo i mražené
  6. Smíchejte drobenku; cukr, vločky a Heru prohněťte, ideálně ručně, až vznikne sypká směs, přidejte větší část mandlových plátků, opět promíchejte
  7. Drobenku navrstvěte na ovoce, povrch posypejte zbylými mandlovými lupínky
  8. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 45 minut
  9. Nechejte vychladnout.
Poznámka:

Zdroj: Recept od blogerky Elly, další si můžete prohlédnout zde: www.bohynekuchyne.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy