REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bublanina s lesním ovocem a křupavou drobenkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na chutnou bublaninu plnou čerstvého, nebo i mraženého ovoce, hojně posypanou drobenkou nastavenou mandlemi.


Ingredience:
Na těsto:
300 gpolohrubé mouky
150 gtřtinového cukru
100 grozpuštěné Hery máslová příchuť
200 mlplnotučného mléka
1 sáčekprášek do pečiva
2 ksvejce
Na drobenku:
100 gjemných ovesných vloček
100 gHery máslová příchuť
100 gcukru krupice
20 gmandlových plátků
Ostatní:
ovoce
Hera máslová příchuť a polohrubá mouka na vymazání a vysypání formy
forma na koláč o průměru 28 – 30 cm

Postup:
  1. Vejce dejte vyšlehat do robota se šlehací metlou, spolu s třtinovým cukrem, šlehejte tak dlouho, až směs zhoustne a bude hodně světlá, nadýchaná
  2. Přidejte rozpuštěnou Heru a mléko, opět společně šlehejte, až se všechny suroviny spojí
  3. Prášek do pečiva promíchejte důkladně s moukou, vsypejte do připravené směsi v kuchyňském robotu, opět míchejte, až vznikne hladké těsto
  4. Formu na koláč vymažte Herou a vysypejte polohrubou moukou, pracujte pečlivě, aby nezůstal ani kousek formy suchý, jinak by se vám bublanina mohla přilepit
  5. Do formy vylijte těsto a uhlaďte povrch, nahoru nasypejte ovoce a to čerstvé nebo i mražené
  6. Smíchejte drobenku; cukr, vločky a Heru prohněťte, ideálně ručně, až vznikne sypká směs, přidejte větší část mandlových plátků, opět promíchejte
  7. Drobenku navrstvěte na ovoce, povrch posypejte zbylými mandlovými lupínky
  8. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 45 minut
  9. Nechejte vychladnout.
Poznámka:

Zdroj: Recept od blogerky Elly, další si můžete prohlédnout zde: www.bohynekuchyne.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Halloweenské čarování v kuchyni

Strašidelný svátek se blíží! K Halloweenu neodmyslitelně patří dýně, pavučiny, kostry, čarodějnice a další strašidelné postavy… A také spousta dobrot! Užijte si kouzelné chutě – naservírovali jsme vám speciální recepty na halloweenskou hostinu.

číst dále ...

Medovina aneb nápoj z dutin baobabů

Jedním z nejstarších alkoholických nápojů je medovina. Původní název údajně pochází z gaelštiny a tímto jemně nasládlým mokem se posilovali už staří Vikingové. Dnes je považována za přírodní antibiotikum a má pozitivní vliv na tělesné i duševní zdraví. Proč byla původně považována za nápoj králů? A jakým způsobem se vyrábí?

číst dále ...

Vaříte rádi, ale bojujete s časem? Máme řešení. Božskou kuchařku

Máte občas pocit, že váš den by potřeboval nafouknout, abyste stihli uvařit dobrý oběd, večeři a upéct něco sladkého? V tom případě pro Vás máme řešení! Jedinečnou Božskou kuchařku, první svého druhu, pro zaměstnané rodiče, ale i pro svobodné a bezdětné. Zkrátka pro všechny, kteří marně hledají volné chvíle na vaření anebo jim po pozdním návratu domů už chybí energie.

číst dále ...

Mezinárodní den veganství se ve světě slaví už 26 let, letos se oficiálně připojí i české cereálie

Den, který patří rostlinnému stravování každoročně připadá na 1. listopadu. Poprvé se tento svátek slavil roku 1994, v den 50. výročí založení britské organizace Vegan Society. Ta vznikla na popud jistého Donalda Watsona, který společně s pár dalšími lidmi vystoupil z organizace Vegetarian Society, jež se odmítla zabývat problematikou mléčného průmyslu a jeho vlivu na zvířata a životní prostředí. V České republice se tomuto životnímu stylu věnuje Česká veganská společnost, která si klade za cíl snížit do roku 2040 živočišnou spotřebu o 50 %.

číst dále ...

Zatočte s chřipkou a vsaďte na bio

Přichází podzim a s ním také nechvalně známé chřipkové období. Při nemocech i nachlazeních se snažíme tělu dodat co nejvíce vitamínů, abychom mu boj s viry ulehčili. Ty nejčastěji hledáme v citrusech, ale někdy zapomínáme, že řadu vitamínů obsahuje i u nás pěstované ovoce a zelenina. Jsou jimi plodiny, které jsou základem mnoha receptů, jako například cibule a česnek, ale i ty méně často používané druhy jako je řepa, paprika nebo třeba rakytník.

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy