Jedna z variant na chutnou bublaninu plnou čerstvého, nebo i mraženého ovoce, hojně posypanou drobenkou nastavenou mandlemi.
Ingredience:
Na těsto: | |
300 g | polohrubé mouky |
150 g | třtinového cukru |
100 g | rozpuštěné Hery máslová příchuť |
200 ml | plnotučného mléka |
1 sáček | prášek do pečiva |
2 ks | vejce |
Na drobenku: | |
100 g | jemných ovesných vloček |
100 g | Hery máslová příchuť |
100 g | cukru krupice |
20 g | mandlových plátků |
Ostatní: | |
ovoce | |
Hera máslová příchuť a polohrubá mouka na vymazání a vysypání formy | |
forma na koláč o průměru 28 – 30 cm |
Postup:
- Vejce dejte vyšlehat do robota se šlehací metlou, spolu s třtinovým cukrem, šlehejte tak dlouho, až směs zhoustne a bude hodně světlá, nadýchaná
- Přidejte rozpuštěnou Heru a mléko, opět společně šlehejte, až se všechny suroviny spojí
- Prášek do pečiva promíchejte důkladně s moukou, vsypejte do připravené směsi v kuchyňském robotu, opět míchejte, až vznikne hladké těsto
- Formu na koláč vymažte Herou a vysypejte polohrubou moukou, pracujte pečlivě, aby nezůstal ani kousek formy suchý, jinak by se vám bublanina mohla přilepit
- Do formy vylijte těsto a uhlaďte povrch, nahoru nasypejte ovoce a to čerstvé nebo i mražené
- Smíchejte drobenku; cukr, vločky a Heru prohněťte, ideálně ručně, až vznikne sypká směs, přidejte větší část mandlových plátků, opět promíchejte
- Drobenku navrstvěte na ovoce, povrch posypejte zbylými mandlovými lupínky
- Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 45 minut
- Nechejte vychladnout.
Zdroj: Recept od blogerky Elly, další si můžete prohlédnout zde: www.bohynekuchyne.cz