REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bublanina s lesním ovocem a křupavou drobenkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na chutnou bublaninu plnou čerstvého, nebo i mraženého ovoce, hojně posypanou drobenkou nastavenou mandlemi.


Ingredience:
Na těsto:
300 gpolohrubé mouky
150 gtřtinového cukru
100 grozpuštěné Hery máslová příchuť
200 mlplnotučného mléka
1 sáčekprášek do pečiva
2 ksvejce
Na drobenku:
100 gjemných ovesných vloček
100 gHery máslová příchuť
100 gcukru krupice
20 gmandlových plátků
Ostatní:
ovoce
Hera máslová příchuť a polohrubá mouka na vymazání a vysypání formy
forma na koláč o průměru 28 – 30 cm

Postup:
  1. Vejce dejte vyšlehat do robota se šlehací metlou, spolu s třtinovým cukrem, šlehejte tak dlouho, až směs zhoustne a bude hodně světlá, nadýchaná
  2. Přidejte rozpuštěnou Heru a mléko, opět společně šlehejte, až se všechny suroviny spojí
  3. Prášek do pečiva promíchejte důkladně s moukou, vsypejte do připravené směsi v kuchyňském robotu, opět míchejte, až vznikne hladké těsto
  4. Formu na koláč vymažte Herou a vysypejte polohrubou moukou, pracujte pečlivě, aby nezůstal ani kousek formy suchý, jinak by se vám bublanina mohla přilepit
  5. Do formy vylijte těsto a uhlaďte povrch, nahoru nasypejte ovoce a to čerstvé nebo i mražené
  6. Smíchejte drobenku; cukr, vločky a Heru prohněťte, ideálně ručně, až vznikne sypká směs, přidejte větší část mandlových plátků, opět promíchejte
  7. Drobenku navrstvěte na ovoce, povrch posypejte zbylými mandlovými lupínky
  8. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 45 minut
  9. Nechejte vychladnout.
Poznámka:

Zdroj: Recept od blogerky Elly, další si můžete prohlédnout zde: www.bohynekuchyne.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy