Zeleninový salát z blanšírovaných růžiček brokolice, čerstvých listů hlávkového salátu, cherry rajčátek a kousků pečeného kuřecího masa, servírovaný dochucený česnekovo-křenovo-jogurtovým dresinkem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
250 g | brokolice |
250 g | pečeného kuřecího masa |
100 g | bílého jogurtu |
100 ml | zakysané smetany |
8 ks | cherry rajčátek |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | hlávkového salátu |
4 lžíce | nasekané petrželové natě |
2 lžíce | nastoruhaného křenu (může být i sterilovaný) |
mletý černý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Hlávkový salát opláchneme, osušíme a natrháme na menší kousky
2. Brokolici povaříme 2 minuty ve vroucí vodě, ihned zchladíme ve studené vodě a rozdělíme na malé růžičky
3. Rajčata nakrájíme na čtvrtky
4. Všechnu zeleninu dáme do mísy a opatrně promícháme
5. Pečené kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, nebo plátky a přidáme do mísy se zeleninou, promícháme
6. Nakonec salát zalijeme dresinkem, který si připravíme smícháním smetany, jogurtu, utřeného česneku, křenu a nasekané petrželky
7. Promícháme a při pokojové teplotě necháme odstát tak 15 min.
Podáváme například s čerstvým celozrnným pečivem.
Poznámka:Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.