REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory vařené v alobalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oloupané a na kostky pokrájené brambory uvařené v provizorním sáčku z alobalu upevněném na větvi a umístěném přímo nad venkovním ohništi.


Ingredience:
200 gbrambor
1,5 šálkupitné vody
drcený kmín
sůl
alobal
otevřený venkovní oheň
klacek nebo rozštípnutá větev

Postup:

1. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na čtvrtky a dáme je do přeloženého kusu alobalu, ze kterého jsem vytvarovali sáček
2. K bramborám nalijeme vodu, mírně je osolíme a okořeníme kmínem, sáček dobře nahoře uzavřeme
3. Alobalový sáček s ingrediencemi upevníme na klacek, nebo raději do rozštípnuté větve a nad přímým ohněm vaříme 20 minut
4. Sáček s uvařenými brambory opatrně otevřeme a ještě chvíli ho podržíme nad ohněm, aby se odpařila zbylá voda v sáčku.

Poznámka:

Více o vaření v alobalu nad ohněm viz. naše škola vaření zde: Provizorní nádoba na vaření nad ohněm z větve a alobalu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy