Oloupané a na kostky pokrájené brambory uvařené v provizorním sáčku z alobalu upevněném na větvi a umístěném přímo nad venkovním ohništi.
Ingredience:
200 g | brambor |
1,5 šálku | pitné vody |
drcený kmín | |
sůl | |
alobal | |
otevřený venkovní oheň | |
klacek nebo rozštípnutá větev |
Postup:
1. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na čtvrtky a dáme je do přeloženého kusu alobalu, ze kterého jsem vytvarovali sáček
2. K bramborám nalijeme vodu, mírně je osolíme a okořeníme kmínem, sáček dobře nahoře uzavřeme
3. Alobalový sáček s ingrediencemi upevníme na klacek, nebo raději do rozštípnuté větve a nad přímým ohněm vaříme 20 minut
4. Sáček s uvařenými brambory opatrně otevřeme a ještě chvíli ho podržíme nad ohněm, aby se odpařila zbylá voda v sáčku.
Více o vaření v alobalu nad ohněm viz. naše škola vaření zde: Provizorní nádoba na vaření nad ohněm z větve a alobalu.