REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory v majoránkové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oprášila jsem starý osvědčený recept na brambory. Určitě vás nadchnou tak jako nás. Jednoduché na přípravu, krásně voňavé a můžete je použít jako přílohu nebo jednoduché vegetariánské jídlo.


Ingredience:
0,5 kgpevnějších brambor (mohou být i ranné, ty pak nemusíte loupat)
cca 1 lžícemáslové jíšky
1 kscibule
zeleninový vývar
kousek másla
majoránka
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory očistíme a nakrájíme na plátky cca půl cm silné
2. Cibuli nakrájíme na jemno a necháme ji na másle zesklovatět
3. Přidáme brambory, podlije do poloviny výšky brambor vývarem, opepříme a podle potřeby dosolíme, dusíme skoro doměkka, podle potřeby doléváme vývar, občas promícháme
4. Nakonec zahustíme jíškou a přidáme majoránku
5. Necháme ještě provařit, dokud nebudou brambory zcela měkké (brambory by neměly v omáčce plavat, měly by být jenom šťávou obalené!).

Doporučení:

Další variantou těchto brambor je místo majoránky použít libeček, je to taky super ;-)Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy