REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory s jogurtovou pomazánkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavý předkrm, nebo i samostatný chod z pečených brambor a jogurtové pomazánky ochucené medvědím česnekem.


Ingredience:
1 kgbrambor
500 gtvarohu
1 kelímekbílého jogurtu
2 lžícemásla
1 hrstsekaného medvědího česneku
grilovací koření
sladká paprika
olej
sůl

Postup:

1. Brambory důkladně omyjeme a celé neoloupané pokrájíme na čtvrtky
2. Na plech dáme pečící papír, naskládáme čtvrtky brambor, ty potřeme olejem, posypeme grilovacím kořením a dáme je péct do trouby vyhřáté na 190 °C asi 40 minut
3. Než se brambory upečou, připravíme si pomazánku; tvaroh rozmícháme s jogurtem a 2 lžícemi povoleného másla, přidáme červenou papriku, posekaný medvědí česnek, sůl a důkladně vyšleháme
4. Na talířích servírujeme čtvrtky brambor s kopečkem tvarohu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy