REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory pečené v troubě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dokřupava v troubě opečené brambory servírované smíchané s čerstvým máslem a petrželkou. Podáváme jako přílohu, nebo i rychlou večeři či oběd.


Ingredience:
5 ksvelkých neoloupaných brambor
2 lžíceplocholisté petržele
70 gstudeného másla
mořská sůl

Postup:

1. Brambory řádně omyjeme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky
2. Položíme na plech vyložený pečicícm papírem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme, dokud se nenafouknou a na povrchu nezčervenají
3. Pak jeden plátek po druhém otočíme a dopečeme i z druhé strany
4. Brambory přesypeme do mísy, přidáme k nim plátky másla, opranou a nasekanou petrželku a podle chuti sůl
5. Přikryjeme pokličkou a krátce protřeseme, dokud se brambory neobalí máslem.

Doporučení:

Skvělé jsou s vychlazeným mlékem, kefírem, acidofilním mlékem apod. A když si k ním uděláte studenou omáčku ze zakysané smetany, špetky soli, pepře a nasekané jarní cibulky nebo petrželky, určitě si pochutnáte.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy