REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory pečené v solné krustě II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zámecké, nebo jiné menší oválné brambory zasypané solí, upečené v troubě doměkka.


Ingredience:
300 g i vícezámeckých nebo jiných malých oválných brambor
0,5 kgsoli
pánev o velikosti 24-26 cm

Postup:

1. Malé neoloupané brambory očistíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme důkladně okapat
2. Suchou pánvičku vysypeme trochou soli, poklademe na ni brambory (jednu vedle druhé, těsně vedle sebe) a ty zasypeme solí tak, že nebudou vůbec vidět, snažíme se, aby se sůl dostala do všech škvír mezi bramborami
3. Pánev vložíme do trouby vyhřáté na 170-180 °C a pečeme 40-45 minut
4. Upečené brambory překlopíme na talíř (na pánev položíme talířek a vše prudce otočíme), pánev odstraníme a brambory servírujeme i s krustou, kterou na několika místech narušíme, aby byly brambory vidět.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy