REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory na loupačku s tvarohem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory ve slupce, servírované s ochuceným tvarohem a acidofilním mlékem nebo kefírem.


Ingredience:
500 g i vícenových brambor
2-3 lžícemásla
1 vaničkakrémového tvarohu
5 dclsmetany
1 hrstdrobně nasekané čerstvé pažitky
voda
sůl
kefír nebo acidofilní mléko na zapití

Postup:

1. Nové brambory důkladně očistíme nejlépe pomocí jemného kartáčku, pak je uvaříme ve slupce, slijeme a vysypeme na mísu (vaříme cca 20 minut, tvrdost vyzkoušíme nožem, pokud po zapíchnutí ihned brambora sjede z nože, jsou měkké)
2. Do tvarohu přidáme smetanu, dle chuti sůl a lehce vyšleháme do krémova
3. Uvařené brambory bereme z misky, oloupeme slupku a dáváme na talíř, na talíři brambory dochutíme tvarohem, hojně posypeme nasekanou petrželkou, osolíme a polijeme rozpuštěným máslem
4. K pití podáváme kefír nebo acidofilní mléko.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy