REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory na kyselo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené brambory zalité kyselým mlékem nebo jogurtem.


Ingredience:
800 gbrambor
150 gslaniny
1 lžícehladké mouky
1 ksbobkového listu
1/4 lkyselé smetany nebo jogurtu
sůl
voda
sázená vejce na ozdobu

Postup:

1. Brambory oškrábeme a uvaříme je jen na polo ve slané vodě
2. Slaninu pokrájíme na kostičky, necháme na pánvičce rozpálit, pak ji zaprášíme vrchovatou lžící hladké mouky, zalijeme vodou, v níž jsme chvíli povařili bobkový list
3. Mírně zahoustlou omáčku vlijeme na slité brambory, zalijeme je kyselým mlékem nebo jogurtem a necháme vše přejít varem
4. Každou porci zdobíme sázeným vejcem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy