Zajímavá varianta bramborového salátu připraveného z upečených brambor, majonézy, Lučiny, sterilované zelenina, kyselých okurek, láku z okurek … a půlky jablka.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | větší brambory |
1/2 ks | jablka |
100 g | Lučiny |
330 ml | sterilované zeleniny, mix mrkev hrášek |
150 ml | kyselých okurek na kostičky |
5 lžic | láku z okurek |
1 lžíce | majonézy |
1 lžíce | oleje |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Brambory nakrájíme na malé kostičky a na plechu osolíme a prohodíme s olejem, pečeme tak na 160 °C 25-30 min (až lehce zezlátnou), necháme vychladnout
2. Lučinu, majonézu a 2 lžíce láku z okurek dobře promícháme
3. Do mísy dáme upečené brambory, mrkev, hrášek, okurku a jablko nakrájené na malé kostičky a vmícháme připravenou Lučinu s majonézou
4. Přisolíme podle chuti a necháme pár hodin proležet v lednici.
Zdroj: www.mojelucina.cz.