REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový salát s jablkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavá varianta bramborového salátu připraveného z upečených brambor, majonézy, Lučiny, sterilované zelenina, kyselých okurek, láku z okurek … a půlky jablka.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvětší brambory
1/2 ksjablka
100 gLučiny
330 mlsterilované zeleniny, mix mrkev hrášek
150 mlkyselých okurek na kostičky
5 lžicláku z okurek
1 lžícemajonézy
1 lžíceoleje
voda
sůl

Postup:

1. Brambory nakrájíme na malé kostičky a na plechu osolíme a prohodíme s olejem, pečeme tak na 160 °C 25-30 min (až lehce zezlátnou), necháme vychladnout
2. Lučinu, majonézu a 2 lžíce láku z okurek dobře promícháme
3. Do mísy dáme upečené brambory, mrkev, hrášek, okurku a jablko nakrájené na malé kostičky a vmícháme připravenou Lučinu s majonézou
4. Přisolíme podle chuti a necháme pár hodin proležet v lednici.

Poznámka:

Zdroj: www.mojelucina.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy