REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový koláč s třešněmi a drobenkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč z bramborového těsta pokladený třešněmi a posypaný drobenkou, upečený v troubě dozlatova.


Ingredience:
600 gtřešní
300 gve slupce vařených brambor
250 gpolohrubé mouky
180 gcukru krupice
80 gtuku
1 ksvejce
1 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
tuk na vymazání plechu
Na drobenku:
100 gpolohrubé mouky
70 gtuku
70 gcukru krupice

Postup:

1. Na drobenku v misce smícháme polohrubou mouku s cukrem, přidáme změklý tuk a dobře vše prsty promneme
2. Třešně propláchneme vodou, necháme odkapat, případně je i vypeckujeme
3. V misce utřeme změklý tuk se žloutkem a dvěma třetinami cukru do pěny, přidáme oloupané na jemno nastrouhané brambory a prosátou polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva
4. Z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něho zbylý cukr a zlehka ho vmícháme do bramborového těsta, rozetřeme na vymazaný plech, povrch rovnoměrně poklademe třešněmi a posypeme připravenou drobenkou
5. Vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme 35-40 minut, dokud okraje těsta nezezlátnou, před podáváním nakrájíme na čtverečky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy