REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový koláč s třešněmi a drobenkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč z bramborového těsta pokladený třešněmi a posypaný drobenkou, upečený v troubě dozlatova.


Ingredience:
600 gtřešní
300 gve slupce vařených brambor
250 gpolohrubé mouky
180 gcukru krupice
80 gtuku
1 ksvejce
1 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
tuk na vymazání plechu
Na drobenku:
100 gpolohrubé mouky
70 gtuku
70 gcukru krupice

Postup:

1. Na drobenku v misce smícháme polohrubou mouku s cukrem, přidáme změklý tuk a dobře vše prsty promneme
2. Třešně propláchneme vodou, necháme odkapat, případně je i vypeckujeme
3. V misce utřeme změklý tuk se žloutkem a dvěma třetinami cukru do pěny, přidáme oloupané na jemno nastrouhané brambory a prosátou polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva
4. Z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něho zbylý cukr a zlehka ho vmícháme do bramborového těsta, rozetřeme na vymazaný plech, povrch rovnoměrně poklademe třešněmi a posypeme připravenou drobenkou
5. Vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme 35-40 minut, dokud okraje těsta nezezlátnou, před podáváním nakrájíme na čtverečky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy