REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový makovec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Makovec upečený v troubě, připravený z uvařených brambor, cukru, mletého máku a dalších ingrediencí.


Ingredience:
200 gvařených brambor
150 gmoučkového cukru + na posypání
100 gmletého máku
50 gkrupice
4 lžícemléka
2 ksvajec
1 kssáčku vanilinového cukru
1 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
strouhaná citronová kůra
tlučený hřebíček
mletá skořice
mouka na vysypání formy
tuk na vymazání formy
Na dohotovení:
zavařenina
ovoce

Postup:

1. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem i vanilinovým cukrem, přidáme krupici, mléko, mletý mák, prášek do pečiva, nastrouhané brambory, špetku nastrouhané citronové kůry, mletou skořici, hřebíček a vše promícháme
2. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Těsto naplníme do vymazané a vysypané dortové formy, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a upečeme
4. Hotový makovec buď jen pocukrujeme nebo ho potřeme zavařeninou a ozdobíme ovocem.

Doporučení:

Hotový mazanec můžeme také přelít rumovou polevou (umíchanou z 250 g moučkového cukru, 3 lžic rumu a 2 lžic horké vody).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy