REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový makovec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Makovec upečený v troubě, připravený z uvařených brambor, cukru, mletého máku a dalších ingrediencí.


Ingredience:
200 gvařených brambor
150 gmoučkového cukru + na posypání
100 gmletého máku
50 gkrupice
4 lžícemléka
2 ksvajec
1 kssáčku vanilinového cukru
1 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
strouhaná citronová kůra
tlučený hřebíček
mletá skořice
mouka na vysypání formy
tuk na vymazání formy
Na dohotovení:
zavařenina
ovoce

Postup:

1. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem i vanilinovým cukrem, přidáme krupici, mléko, mletý mák, prášek do pečiva, nastrouhané brambory, špetku nastrouhané citronové kůry, mletou skořici, hřebíček a vše promícháme
2. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Těsto naplníme do vymazané a vysypané dortové formy, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a upečeme
4. Hotový makovec buď jen pocukrujeme nebo ho potřeme zavařeninou a ozdobíme ovocem.

Doporučení:

Hotový mazanec můžeme také přelít rumovou polevou (umíchanou z 250 g moučkového cukru, 3 lžic rumu a 2 lžic horké vody).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy