REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový koláč s meruňkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové těsto pokladené meruňkami, posypané drobenkou a pečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
200 gkompotovaných meruněk
150 gmoučkového cukru
150 gmásla
140 gpolohrubé mouky
100 gbrambor
3 ksvajec
1/2 sáčkuprášku do pečiva
3 lžícezakysané smetany
tuk a hrubá mouka na formu
Na drobenku:
2 lžícemoučkového cukru
2 lžícehrubé mouky
1 lžícemásla

Postup:

1. Uvařené brambory ve slupce necháme vychladnout, oloupeme je a nastrouháme na jemno
2. Rozměklé máslo utřeme s moučkovým cukrem, postupně zašleháme rozklepnutá vejce a přimícháme zakysanou smetanu
3. Polohrubou mouku prosijeme s kypřícím práškem do pečiva, promícháme ji s nastrouhanými bramborami, zlehka zapracujeme vaječnou hmotu a vypracujeme těsto, které vložíme do tukem vymazané a moukou vysypané koláčové formy
4. Okapané meruňky naskládáme na povrch těsta, posypeme drobenkou připravenou z hrubé mouky, moučkového cukru a změklého másla a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut
5. Pak koláč z trouby vyndáme, necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a podáváme.

Doporučení:

Můžeme použít i čerstvé ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy