REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový gratin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vrstvách pečené silnější plátky brambor, dochucené estragonem, muškátovým oříškem, smetanou, pepřem a solí.


Ingredience:
6-7 ksvětších brambor
1 ksmuškátového oříšku
1 ksstroužek česneku
1 hrstzelených lístků estragonu
100 mlsmetany
100 mlmléka
kousek másla
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupané, pod tekoucí studenou vodou oprané a okapané brambory nakrájíme na silnější plátky
2. Zapékací misku vymažeme máslem a potřeme rozpůleným stroužkem česneku
3. Plátky brambor klademe do misky tak, aby se částečně překrývaly
4. První vrstvu osolíme, okořeníme pepřem a posypeme natrhanými lístky estragonu, pokračujeme další vrstvou brambor, tu osolíme, opepříme a místo lístků estragonu posypeme jemně nastrouhaným muškátovým oříškem
5. Vrstvy opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny brambory
6. Nakonec brambory v misce přelijeme smetanou smíchanou s mlékem
7. Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C asi 40 minut, dokud nám povrch nezezlátne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy