REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborovo-tvarohová bábovka s jablkem a skořicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tahle krásně vláčná bábovka vám doma navodí úžasnou „předvánoční atmosféru“. Je upečená z těsta připraveného z nastrouhaných brambor, polohrubé mouky, jablka, cukru, oleje, tvarohu, kypřícího prášku, žloutků, sněhu z bílků a skořice.


Ingredience:
2 hrnkypolohrubé mouky
2 hrnkybrambor (cca 5-6 ks)
1 hrnekcukru
1 hrnekoleje
2 ksbílky (vyšlehat v hustý sníh se špetičkou soli)
2 ksžloutky
1 ksjablka
1 vaničkatučného tvarohu
1 sáčekprášek do pečiva
1 lžícesypké skořice
špetička soli (do bílkového sněhu)
forma na bábovku, máslo na vymazanání, krupice na vysypání formy

Postup:

1. Brambory a jablko zbavené slupky a jádřince, oloupeme a nastrouháme na jemno
2. Přimícháme všechny ostatní přísady až na sníh z bílků, vše zamícháme a zcela ke konci do celé směsi opatrně vmícháme hustý bílkový sníh
3. Dáme do bábovkové, máslem vymazané a krupicí vysypané formy a pečeme na 200 °C po dobu prvních 10 minut, pak stáhnout na 170 °C a tak dopékáme tak 25-30 minut, dobu pečení je třeba přizpůsobit vlastní troubě.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy