REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborová bábovka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta sladké bábovky připravené z vařených brambor, polohrubé mouky, cukru, celého máku, kypřícího prášku …


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
250 gbrambor
200 gmásla
80 gcelého máku
50 gkrupicového cukru
1 sáčekvanilkového cukru
1 sáčekkypřícího prášku
3 ksvejce
špetka soli
tuk a hrubá mouka na formu
moučkový cukr na posypání bábovky

Postup:

1. Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou
2. Uvařené a dobře vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle
3. Z vajíček oddělíme opatrně žloutky od bílků
4. Změklé máslo nakrájíme na kostičky a vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny, postupně zašleháme žloutky se špetkou soli
5. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh, pak obě hmoty spojíme a zapracujeme i nastrouhané brambory
6. Polohrubou mouku prosijeme spolu s práškem do pečiva a vmícháme do bramborové hmoty
7. Nakonec přidáme celý, nemletý mák a dobře vše promícháme
8. Připravenou bábovkovou formu naplníme hustým těstem, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme tak 50 minut
9. Špejlí zapíchnutou do středu bábovky vyzkoušíme, zda je dobře upečená (pokud bude po vytažení špejle čistá, je hotovo, v opačném případě musíme bábovku ještě chvíli péci)
10. Bábovku necháme vy formě úplně vychladnout, teprve potom ji vyklopíme, před podáváním ji ještě posypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy