REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové špízy se šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory nakrájené na čtvrtky, obalené šunkou, střídavě napíchané na jehly spolu s cibulí a paprikou, opečené na oleji dozlatova.


Ingredience:
8 ksstředně velkých brambor
6 ksplátků parmské šunky (může být i jiná)
2 ks papriky (červené, žluté)
1 ksčervené cibule
4 lžícebazalkového pesta
2 lžíceoleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Brambory důkladně omyjeme (nové nemusíme loupat, můžeme je nechat ve slupce a pak je tak i konzumovat), podélně je nakrájíme na měsíčky a uvaříme ve vroucí osolené vodě, přibližně 12-15 minut (dáváme pozor, aby se nepřevařily, rozpadly by se), scedíme je a necháme okapat
2. Očištěné papriky omyjeme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli rozčtvrtíme a rozebereme na měsíčky
3. Povařené čtvrtky brambor potřeme bazalkovým pestem, obalíme v plátcích šunky, na špejle nebo grilovací jehly, střídavě napichujeme obalené brambory, nakrájenou cibuli, papriku a připravené špízy podle chuti osolíme a opepříme
4. Na pánev s rozehřátým olejem vložíme bramborové špízy, které ze všech stran dozlatova opečeme, vyndáme je, necháme okapat od tuku na papírovém ubrousku a podáváme.

Doporučení:

Ke špízům se skvěle hodí některá ze studených omáček (dipů).

Poznámka:

Bazalkové pesto – italská omáčka, kterou zakoupíte ve většině supermarketů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy