REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové pusinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené, nastrouhané brambory promíchané se sněhem z bílků, zapečené v troubě ve tvaru pusinek.


Ingredience:
750 gbrambor
2 ksvejce
1 lžícemásla
sůl

Postup:

1. Nejprve oloupané brambory rozkrájíme a uvaříme je v osolené vodě
2. Vychladlé brambory nastrouháme na jemné straně struhadla
3. V misce utřeme povolené máslo spolu s nastrouhanými brambory a žloutky, rozšťoucháme je
4. Vařečkou vymícháme hladkou, hustou kaši, podle chuti ji přisolíme a vmícháme tuhý sníh z bílků
5. Pomocí cukrářského sáčku na pomaštěný plech nastříkáme jednotlivé pusinky
6. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud nezezlátnou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy