REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové dukátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na tenké plátky nakrájené, neoloupané brambory, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
6 ksstředně velkých brambor
1 ksstroužek česneku
1 lžícesádla
kmín
sůl

Postup:

1. Brambory neloupeme, ale pod tekoucí vodou je kartáčem důkladně vydrhneme, potom je nakrájíme na tenké plátky
2. Plátky brambor klademe na pomaštěný plech a pečeme v horní polovině trouby (na dno dáme pekáček s vodou, aby se dukátky při pečení moc nevysušily)
3. Když jsou brambory dočervena upečené, obrátíme je a potřeme tukem a pečeme opět dočervena
4. Hotové dukátky vysypeme do připravené, nahřáté porcelánové mísy, kterou jsme před tím uvnitř vytřeli stroužkem česneku
5. Opečené brambory z obou stran potřeme sádlem, osolíme je, okořeníme kmínem a v míse promísíme.

Doporučení:

Podáváme jako přílohu nebo samostatný chod, který zapíjíme mlékem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy