Těsto posypané borůvkami, v troubě předpečené, pak zdobené pusinkami z pevného sněhu a dopečené dorůžova.
Ingredience:
Na těsto: | |
180 g | hladké mouky |
180 g | másla |
100 g | marcipánu |
60 g | cukru krupice |
2 lžíce | mléka |
3 ks | žloutků |
1/2 ks | lusku vanilky |
1/2 ks | sáčku kypřicího prášku do pečiva |
špetka soli | |
Na sníh: | |
150 g | moučkového cukru |
3 ks | bílků |
špetka soli | |
Na dohotovení: | |
350 g | borůvek |
Postup:
1. Na jemno nastrouhaný marcipán nahřejeme, utřeme se změklým máslem, vanilkovou dření, krupicovým cukrem a špetkou soli, pak po jednom zašleháme žloutky a nakonec vmícháme mléko a prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva
2. Těsto rozetřeme na menší plech vyložený pečicím papírem, posypeme očištěnými borůvkami, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a předpečeme asi 20 minut
3. Bílky se špetkou soli ušleháme do polotuha, poté začneme po lžicích přidávat moučkový cukr a šleháme, dokud nevznikne pevný sníh
4. Potom pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou z pevného sněhu na předpečeném koláči vytvoříme pusinky a koláč dopékáme při 160 °C, dokud sníh nezrůžoví.