REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvkový koláč s bezé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto posypané borůvkami, v troubě předpečené, pak zdobené pusinkami z pevného sněhu a dopečené dorůžova.


Ingredience:
Na těsto:
180 ghladké mouky
180 gmásla
100 gmarcipánu
60 gcukru krupice
2 lžícemléka
3 ksžloutků
1/2 kslusku vanilky
1/2 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
Na sníh:
150 gmoučkového cukru
3 ksbílků
špetka soli
Na dohotovení:
350 gborůvek

Postup:

1. Na jemno nastrouhaný marcipán nahřejeme, utřeme se změklým máslem, vanilkovou dření, krupicovým cukrem a špetkou soli, pak po jednom zašleháme žloutky a nakonec vmícháme mléko a prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva
2. Těsto rozetřeme na menší plech vyložený pečicím papírem, posypeme očištěnými borůvkami, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a předpečeme asi 20 minut
3. Bílky se špetkou soli ušleháme do polotuha, poté začneme po lžicích přidávat moučkový cukr a šleháme, dokud nevznikne pevný sníh
4. Potom pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou z pevného sněhu na předpečeném koláči vytvoříme pusinky a koláč dopékáme při 160 °C, dokud sníh nezrůžoví.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy