REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvkový koláč IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta borůvkového koláče, tentokrát z těsta připraveného z jogurtu, polohrubé mouky, cukru, vanilkového cukru, oleje, vajec a prášku do pečiva. Koláč je ozdobený drobenkou.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
300 gbílého jogurtu
300 gborůvek
200 gcukru
40 gvanilkového cukru
3 ksvejce
1 dloleje
1 sáčekprášek do pečiva
Na drobenku:
140 gpolohrubé mouky
100 gmásla
100 gcukru

Postup:

1. Z výše uvedených ingrediencí na těsto vypracujeme těsto; promícháme spolu mouku s práškem do pečiva a oběma cukry, pak přidáme jogurt s olejem a vejci, důkladně vše vyšleháme
2. Na plech dáme pečící papír, nalijeme těsto, to rozprostřeme, urovnáme a posypeme borůvkami
3. Drobenku vypracujme v míse z povoleného másla, cukru a mouky, drobenkou pak posypeme povrch koláče
4. Dáme péct do vyhřáté trouby na 170-180 °C, pečeme zhruba 20-25 minut.

Doporučení:

Borůvky lze nahradit jiným ovocem, například višněmi, malinami, ostružinami, meruňkami atd.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy