Další varianta borůvkového koláče, tentokrát z těsta připraveného z jogurtu, polohrubé mouky, cukru, vanilkového cukru, oleje, vajec a prášku do pečiva. Koláč je ozdobený drobenkou.
Ingredience:
500 g | polohrubé mouky |
300 g | bílého jogurtu |
300 g | borůvek |
200 g | cukru |
40 g | vanilkového cukru |
3 ks | vejce |
1 dl | oleje |
1 sáček | prášek do pečiva |
Na drobenku: | |
140 g | polohrubé mouky |
100 g | másla |
100 g | cukru |
Postup:
1. Z výše uvedených ingrediencí na těsto vypracujeme těsto; promícháme spolu mouku s práškem do pečiva a oběma cukry, pak přidáme jogurt s olejem a vejci, důkladně vše vyšleháme
2. Na plech dáme pečící papír, nalijeme těsto, to rozprostřeme, urovnáme a posypeme borůvkami
3. Drobenku vypracujme v míse z povoleného másla, cukru a mouky, drobenkou pak posypeme povrch koláče
4. Dáme péct do vyhřáté trouby na 170-180 °C, pečeme zhruba 20-25 minut.
Borůvky lze nahradit jiným ovocem, například višněmi, malinami, ostružinami, meruňkami atd.