Jedna z variant dezertu z piškotů, smetany, mascarpone, želatiny, cukru a borůvek.
Ingredience:
500 g | mascarpone |
200 g | borůvek + na ozdobu |
150 g | moučkového cukru |
150 g | dlouhých cukrářských piškotů |
40 g | kakaových sušenek BeBe |
10 g | želatiny |
250 ml | smetany ke šlehání |
100 ml | brandy |
100 ml | vody do želatiny |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
olej a moučkový cukr na formu |
Postup:
1, Na krém mascarpone dobře promícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, pak vmícháme do tuha ušlehanou smetanu
2. Želatinu dáme do vody, necháme 5 minut nabobtnat, potom ji za stálého míchání zahřejeme, rozpustíme a vlijeme do připraveného krému
3. Na dno olejem vymazané a moučkovým cukrem vysypané formy dáme část krému, na něho rozložíme borůvky, piškoty namočené v brandy a postup ještě jednou zopakujeme
4. Na povrch rozložíme kakaové sušenky a dáme do ledničky ztuhnout, poté vyklopíme a povrch ozdobíme borůvkami.