REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvkové tiramisu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant dezertu z piškotů, smetany, mascarpone, želatiny, cukru a borůvek.


Ingredience:
500 gmascarpone
200 gborůvek + na ozdobu
150 gmoučkového cukru
150 gdlouhých cukrářských piškotů
40 gkakaových sušenek BeBe
10 gželatiny
250 mlsmetany ke šlehání
100 mlbrandy
100 mlvody do želatiny
1 kssáčku vanilkového cukru
olej a moučkový cukr na formu

Postup:

1, Na krém mascarpone dobře promícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, pak vmícháme do tuha ušlehanou smetanu
2. Želatinu dáme do vody, necháme 5 minut nabobtnat, potom ji za stálého míchání zahřejeme, rozpustíme a vlijeme do připraveného krému
3. Na dno olejem vymazané a moučkovým cukrem vysypané formy dáme část krému, na něho rozložíme borůvky, piškoty namočené v brandy a postup ještě jednou zopakujeme
4. Na povrch rozložíme kakaové sušenky a dáme do ledničky ztuhnout, poté vyklopíme a povrch ozdobíme borůvkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy