REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvkové suflé s lesními plody

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Suflé ze smetany, mouky, borůvkového likéru a dalších ingrediencí, upečené v troubě, podávané posypané cukrem, ozdobené lesními plody.


Ingredience:
40 ghladké mouky
40 gmásla + na vymazání formiček
30 gkrupicového cukru
2 lžíceborůvkového likéru
3 lžíceborůvkové šťávy
1 lžícecitronové kůry
150 mlsmetany na vaření
4 ksvajec
1 ksvanilkového cukru
moučkový cukr
špetka soli
Na ozdobení:
2 lžícekrupicového cukru
velká hrst lesních plodů

Postup:

1. V kastrole rozehřejeme máslo, vsypeme hladkou mouku a asi 1 minutu mícháme na mírném ohni, vlijeme smetanu, přidáme špetku soli, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, dobře rozšleháme, uvedeme k varu a vaříme 2 minuty
2. Vmícháme a zašleháme borůvkovou šťávu i borůvkový likér, sundáme z tepla, necháme trochu zchladnout, pak do směsi zašleháme žloutky a nakonec postupně vmícháme ušlehaný tuhý sníh s oběma cukry
3. Formičky dobře vymazané máslem a vysypané moučkovým cukrem naplníme do dvou třetin borůvkovou hmotou, vložíme na mřížku ve spodní částí trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut
4. Horké suflé poprášíme moučkovým cukrem a ihned podáváme ozdobené rozmačkanými lesními plody s cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy