REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvková buchta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ze zakysané smetany, čerstvých nebo i mražených borůvek a dalších ingrediencí upečená chutná sladká buchta.


Ingredience:
220 ghladké mouky
200 gčerstvých nebo i mražených borůvek
170 gcukru krupice
170 gmásla
4 lžícezakysané smetany
2 lžičkyprášku do pečiva
1 sáčekvanilkového cukru
3 ksvejce
forma o velikosti 22-24 cm
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy

Postup:

1. Povolené máslo utřeme spolu s cukrem a vejci
2. Přidáme mouku a prášek do pečiva, pak do hmoty vetřeme kysanou smetanu
3. Opatrně zapracujeme borůvky, pozor, čerstvé borůvky se snadno rozmačkají! (mražené přidáme ještě zamrazené)
4. Tukem vymazanou a moukou vysypanou formu vylijeme těstem 5. Borůvkovou buchtu pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35-40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy