REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bochánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z mouky, cukru, droždí a dalších ingrediencí vytvarované do tvaru bochánků, upečené dozlatova.


Ingredience:
500 ghladké mouky
70 gmásla
60 gcukru krupice
50 gkandované pomerančové kůry
50 gkandované citronové kůry
50 grozinek
30 gdroždí
2 ksžloutků
1 ksvejce na potření
1 kssáčku vanilkového cukru
250 mlplnotučného mléka
špetka soli

Postup:

1. Z rozdrobeného droždí, lžičky krupicového cukru, lžíce hladké mouky a trochu vlažného mléka necháme na teplém místě vzejít kvásek
2. Zbylou prosátou mouku promícháme se solí, vanilkovým i zbylým krupicovým cukrem, přidáme rozpuštěné zchladlé máslo, žloutky, kvásek, zbylé mléko, promícháme a vypracujeme vláčné těsto těsto, které necháme vykynout
3. Do vykynutého těsta zapracujeme omyté, okapané rozinky a kandovanou pomerančovou i citronovou kůru, pak těsto necháme znovu vykynout, rozdělíme asi na 12 kousků a z každého vytvarujeme bochánek
4. Bochánky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut kynout, potom je utřeme rozšehaným vejcem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 25 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy