REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bažant v olivové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky bažanta orestované na oleji, podušené v masovém vývaru spolu s olivami.


Ingredience:
2 kgvykoštěného masa z bažanta
3 ksstroužky česneku
2 ksplechovky oliv plněných paprikou (150 g)
1 kscitrónu
1/4 lmasového vývaru
1/4 loleje
3 lžícehladké mouky
drcený šafrán
sůl

Postup:

1. Umyjeme, nakrájíme a nasolíme maso z bažanta
2. Kousky bažanta opečeme na pánvi v rozpáleném oleji, orestované kousky vyjmeme a dáme do hrnce
3. Odlijeme část oleje na pánvi a na zbytku osmahneme napůl přepůlené olivy, pak je vložíme do hrnce k bažantímu masu
4. Na stejné pánvi ještě orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme česnek drcený s šafránem, mouku a masový vývar, necháme vařit osm minut, těsně před odstavením z ohně přidáme citrónovou šťávu
5. Touto omáčkou zalijeme bažanta a dáme vaříme 15 minut na mírném ohni, čas od času zamícháme vařečkou, aby se dobře promíchala omáčka s kousky bažanta.

Poznámka:

Recept z knihy: Olivová kuchařka, autora pana Milana Katovského.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy