Kousky bažanta orestované na oleji, podušené v masovém vývaru spolu s olivami.
Ingredience:
2 kg | vykoštěného masa z bažanta |
3 ks | stroužky česneku |
2 ks | plechovky oliv plněných paprikou (150 g) |
1 ks | citrónu |
1/4 l | masového vývaru |
1/4 l | oleje |
3 lžíce | hladké mouky |
drcený šafrán | |
sůl |
Postup:
1. Umyjeme, nakrájíme a nasolíme maso z bažanta
2. Kousky bažanta opečeme na pánvi v rozpáleném oleji, orestované kousky vyjmeme a dáme do hrnce
3. Odlijeme část oleje na pánvi a na zbytku osmahneme napůl přepůlené olivy, pak je vložíme do hrnce k bažantímu masu
4. Na stejné pánvi ještě orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme česnek drcený s šafránem, mouku a masový vývar, necháme vařit osm minut, těsně před odstavením z ohně přidáme citrónovou šťávu
5. Touto omáčkou zalijeme bažanta a dáme vaříme 15 minut na mírném ohni, čas od času zamícháme vařečkou, aby se dobře promíchala omáčka s kousky bažanta.
Recept z knihy: Olivová kuchařka, autora pana Milana Katovského.