REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bažantí prsa v pařížském těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bažantí prsa obalená v pařížském těstíčku, usmažená v rozpáleném oleji dozlatova.


Ingredience:
4 ksbažantích prsních řízků
4 ksplátky šunky
1 kscitrónu
30 gmásla
hladká mouka
olej
sůl
Na těstíčko:
100 ghladké mouky
2 ksvejce
1,5 dlmléka
2 lžícepřírodníhob bílého vína
sůl

Postup:

1. Vykostěná prsíčka nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a poprášíme moukou
2. Ze žloutků, mléka, vína, mouky a soli ušleháme hladké těstíčko, po krátkém odstátí do něj vmícháme sníh z bílků
3. Připravená prsíčka namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji dozlatova
4. Usmažená prsíčka rozdělíme na talíře, pokropíme rozehřátým máslem a ozdobíme šunkou a dílkem citrónu.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme francouzský zeleninový salát nebo vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy