REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bažant se švestkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaninou prošpikovaný bažant pečený doměkka na cibulovém základě se sušenými švestkami, vývarem, vínem, šťáva zahuštěná perníkem a ochucená slivovicí.


Ingredience:
1 ksbažanta
20 ksvypeckovaných sušených švestek
1 ksvětší cibule
1 lžička slivovice
100 gperníku na strouhání
80 g slaniny
40 gmásla
směs koření na divočinu
červené víno
vývar
sůl

Postup:

1. Očištěného bažanta rozpůlíme, prošpikujeme na nudličky nakrájenou slaninou, osolíme a posypeme kořením na divočinu
2. Na másle v pekáčku zesklovatíme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli i zbylé nudličky slaniny, vložíme bažanta, zprudka opečeme, mírně podlijeme vývarem, přidáme švestky, víno, přiklopíme druhým pekáčkem a pečeme v mírně vyhřáté troubě za občasného podlévání vývarem i vínem téměř doměkka
3. Před dokončením maso odkryjeme a dopečeme dozlatova
4. Měkkého bažanta vyndáme, naporcujeme, šťávu zahustíme perníkem, povaříme, nakonec omáčku ochutíme slivovicí, vrátíme zpět maso a už jen prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy